Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to sposób na szybki i łatwy sposób przygotowania deseru.Idealnie nadaje się na romantyczny wieczór we dwoje lub tzw."babskie pogaduchy "Polecam każdemu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4385
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4385
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Gruszki duże półtwarde obieramy ze skórki pozostawiając patyczek. Wycinamy gniazdo nasienne. Układamy w garnku.
Gruszki zalewamy winem i dodajemy cynamon oraz goździki. Całość gotujemy na małym ogniu ok 10-15 min.
W tym czasie rozpuszczamy w małym naczyniu czekoladę na parze, dodajemy ok 2 łyżki wody.
Gorące gruszki delikatnie nadziewamy żurawiną z orzechami i układamy na talerzu.
Gruszki polewamy gorącą czekoladą i podajemy z lodami ew. bitą śmietaną. Życzę smacznego.