Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to sposób na szybki i łatwy sposób przygotowania deseru.Idealnie nadaje się na romantyczny wieczór we dwoje lub tzw."babskie pogaduchy "Polecam każdemu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1297
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 808
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1423
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1297
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 808
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1423
Składniki
Gruszki duże półtwarde obieramy ze skórki pozostawiając patyczek. Wycinamy gniazdo nasienne. Układamy w garnku.
Gruszki zalewamy winem i dodajemy cynamon oraz goździki. Całość gotujemy na małym ogniu ok 10-15 min.
W tym czasie rozpuszczamy w małym naczyniu czekoladę na parze, dodajemy ok 2 łyżki wody.
Gorące gruszki delikatnie nadziewamy żurawiną z orzechami i układamy na talerzu.
Gruszki polewamy gorącą czekoladą i podajemy z lodami ew. bitą śmietaną. Życzę smacznego.