Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są desery, którymi nie można się znudzić.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 629
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 629
Składniki
W dużym rondlu wymieszaj wodę, cukier i sok z cytryny. Umieść na średnim ogniu i doprowadź do wrzenia.
Gruszki obierz i wydrąż, pozostawiając ogonki nietknięte. Ostrożnie umieść je w gotującym się syropie. Zmniejsz ogień na mały, przykryj rondel pokrywką i gotuj owoce na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Obróć gruszki na drugą stronę i gotuj przez kolejne 10 minut, do czasu, aż zrobią się miękkie.
Do małego rondelka wsyp cukier i mąkę. Dodaj gorącą wodę i wymieszaj. Gotuj na wolnym ogniu ciągle mieszając, do czasu, aż sos lekko zgęstnieje. Dodaj masło i gotuj przez kolejne 8 minut. Następnie zdejmij rondel z ognia i dodaj cynamon oraz ekstrakt waniliowy. Wymieszaj całość trzepaczką.
Gorącym syropem polej ugotowane i ciepłe jeszcze gruszki. Smacznego!