Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są desery, którymi nie można się znudzić.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 461
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 461
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
W dużym rondlu wymieszaj wodę, cukier i sok z cytryny. Umieść na średnim ogniu i doprowadź do wrzenia.
Gruszki obierz i wydrąż, pozostawiając ogonki nietknięte. Ostrożnie umieść je w gotującym się syropie. Zmniejsz ogień na mały, przykryj rondel pokrywką i gotuj owoce na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Obróć gruszki na drugą stronę i gotuj przez kolejne 10 minut, do czasu, aż zrobią się miękkie.
Do małego rondelka wsyp cukier i mąkę. Dodaj gorącą wodę i wymieszaj. Gotuj na wolnym ogniu ciągle mieszając, do czasu, aż sos lekko zgęstnieje. Dodaj masło i gotuj przez kolejne 8 minut. Następnie zdejmij rondel z ognia i dodaj cynamon oraz ekstrakt waniliowy. Wymieszaj całość trzepaczką.
Gorącym syropem polej ugotowane i ciepłe jeszcze gruszki. Smacznego!