Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gotowany karp w galarecie"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Kawałki karpia umyj, osusz, obłóż cebulą. Posyp solą i majerankiem. Przykryj, wstaw na noc do lodówki. Całość przełóż do rondla, zalej litrem wody, ugotuj.
W osobnym garnku ugotuj w osolonej wodzie marchewki, seler i por z liściem laurowym i zielem angielskim. Żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody. Dodaj do gorącego wywaru, wymieszaj, nie gotuj. Przecedź, ostudź.
Na półmisku ułóż karpia, posyp groszkiem. Dekoracyjnie ułóż kawałki marchewki i papryki konserwowej (np. wytnij z nich gwiazdki), posyp natką. Stopniowo zalewaj tężeją cym wywarem. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie