Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gotowany pstrąg pod galaretką"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 714
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31341
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 714
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31341
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Składniki
Obrane i umyte warzywa kroję w nieduże kawałki, zalewam 3/4 litra wody, dodaję listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotuję, aż warzywa będą miękkie. Wywar przecedzam przez gazę.
Rybę myję i sprawiam, wyciągam ości i odcinam głowę. Filety wkładam do gorącego wywaru i gotuję ok. 10 minut. Następnie wyjmuję pstrąga, studzę, kroję na mniejsze części, układam na półmisku i dekoruję gotowanymi warzywami oraz groszkiem.
W wywarze rozpuszczam żelatynę, doprawiam sokiem z pomarańczy i cytryny, studzę. Zimnym zalewam rybę na półmisku i wstawiam do lodówki.
Wartość odżywcza porcji 101 kcal Białko 12 g/Tłuszcz 3 g/Węglowodany 2 g
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 2,10 zł.Źródło: Rewia