Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gotowany pstrąg pod galaretką"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36572
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36572
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Składniki
Obrane i umyte warzywa kroję w nieduże kawałki, zalewam 3/4 litra wody, dodaję listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Gotuję, aż warzywa będą miękkie. Wywar przecedzam przez gazę.
Rybę myję i sprawiam, wyciągam ości i odcinam głowę. Filety wkładam do gorącego wywaru i gotuję ok. 10 minut. Następnie wyjmuję pstrąga, studzę, kroję na mniejsze części, układam na półmisku i dekoruję gotowanymi warzywami oraz groszkiem.
W wywarze rozpuszczam żelatynę, doprawiam sokiem z pomarańczy i cytryny, studzę. Zimnym zalewam rybę na półmisku i wstawiam do lodówki.
Wartość odżywcza porcji 101 kcal Białko 12 g/Tłuszcz 3 g/Węglowodany 2 g
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 2,10 zł.Źródło: Rewia