Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser, nie wymaga dużego nakładu sił ani składników.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Składniki
Gruszki osącz z zalewy. Ułóż w formie do pieczenia (np w tortownicy) wypukłą stroną do góry. Formę wcześniej wysmarować tłuszczem.
Pozostałe składniki zmiksować na jednolitą masę. Ciasto rozprowadzamy równomiernie na gruszkach. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni, pieczemy około 25-30 minut. Po upieczeniu odstawiamy na 10 minut, następnie kroimy. Podajemy polane sosem czekoladowym i posypane krojonymi orzechami.