Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, który często robiła moja babcia, dzisiaj ja kontynuuję rodzinny zwyczaj, choć korzystam z nieco innego niż babcia przepisu :)
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 483
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4213
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 2364
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, z dodatkiem kurczaka, sera, ogórka i pa...
Odsłon: 4604
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 46
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 483
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4213
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 2364
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, z dodatkiem kurczaka, sera, ogórka i pa...
Odsłon: 4604
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 46
Składniki
Żółtka utrzyj mikserem z cukrem do białości, dodaj sproszkowany szafran - sos będzie miał ładniejszy kolor. Mleko zagotuj z wanilią lub cukrem waniliowym. Gorącym mlekiem zalej masę jajeczną i wymieszaj. Postaw sos na garnku z gorącą wodą i mieszaj aż zgęstnieje.
W garnku zagotuj wino z cukrem, sokiem z cytryny, cynamonem i goździkami. Chwilkę je pogotuj. Dodaj obrane, przekrojone na połówki i oczyszczone z pestek gruszki. Ugotuj je w winie. Kiedy już będą miękkie polej je sosem waniliowym i podawaj na ciepło. Smacznego! * Przepis powstał na bazie dwóch przepisów z książki "Kuchnia polska" wyd. Świat Książki Kwiecień, 2010r.