Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki z bakaliowym środkiem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Wlej do rondelka 2 szklanki wody, dodaj cukier puder i przyprawy. Podgrzewaj, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Umyj gruszki i wykrój z nich gniazda nasienne (od spodu). Wstaw owoce do sosu (musi je zakrywać). Gotuj na małym ogniu 10-15 minut (nie przykrywaj). Wyjmij gruszki z sosu i ostudź. Sos gotuj jeszcze 8-10 minut, aż zostanie go połowa.
Posiekaj orzechy i podpraż na patelni. Daktyle drobno posiekaj, zalej wodą. Gotuj 3-5 minut, dodaj orzechy. Nałóż farsz do gruszek.
4. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozmroź ciasto, posmaruj je masłem. Pośrodku każdego płata umieść gruszkę. Zawiń rogi ciasta.
Piecz 15-20 minut. Podawaj polane gęstym sosem.Źródło: Olivia