Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, jest wilgotne w smaku.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5447
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154746
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1021
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5447
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154746
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1021
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Składniki
· Całe jajka miksujemy z cukrem, mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. · Do zmiksowanych jajek z cukrem dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Bardzo dokładnie mieszamy. · Gruszki obieramy i kroimy w dużą kostkę, dodajemy też wiśnie i żurawinę, które oprószamy mąką. Na koniec dodajemy orzeszki piniowe uprażone na suchej patelni. · Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 50 minut. Zrobić polewę: gorzka czekolada roztopiona w kąpieli wodnej + 1 łyżka mleka + rum. Posypać płatkami migdałowymi. SMACZNEGO !!!