Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z porami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
Składniki
Oczyść pora i pokrój w talarki. Umyj pomidorki oraz pieczarki. Grzyby pokrój w plasterki, a pomidorki przekrój na pół. Rozgrzej tłuszcz i podsmaż pieczarki na złoty kolor. Dodaj pokrojone pory i chwilę smaż razem. Wlej gorący bulion i zagotuj.
Włóż śmietanę oraz serek i podgrzewaj, aż serek się rozpuści. Dodaj zasmażkę, zagotuj, mieszając. Wsyp posiekaną natkę oraz połówki pomidorków. Podgrzewaj minutę. Przypraw gulasz do sma ku solą i pieprzem. Podawaj udekorowany kawałkami zielonej papryki.
Porcje 4, 30 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 320 kcal
Przepis przysłała Anna Sinkowska z ChełmaŹródło: Bella Relaks