Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hawajska sałatka w ananasie"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5759
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5759
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 139
Składniki
Przekrój ananasa wzdłuż na połówki. Wytnij miąższ z obu części tak, aby nie uszkodzić skórki. Wykorzystasz ją do eleganckiego podania deseru. Usuń z miąższu twardy środek owocu, resztę pokrój w niedużą kostkę.
Banany umyj, obierz, pokrój w plasterki. Mandarynki sparz, również obierz i podziel na cząstki. Z kiwi zetnij skórkę. Owoce opłucz i pokrój w kostkę. Ze sparzonej wrzątkiem cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.
Wszystkie przygotowane owoce włóż do miski, wymieszaj. Posyp cukrem, polej sokiem wyciśniętym z cytryny i pomarańczy. Odstaw do schłodzenia. Połówki ananasa wypełnij lodami, na nich ułóż owoce. Skrop rumem i podawaj.Źródło: Świat kobiety