Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz niezawodnego przepisu na świąteczny sernik? Bardzo słusznie – dzień przed spotkaniem z rodziną przy świątecznym stole nie ma czasu na eksperymenty. Oto sernik, który zawsze wychodzi – i to dokładnie taki, jaki pamiętasz z czasów dzieciństwa!
tortownica o średnicy 28 cm
Rozpuść masło w kąpieli wodnej i przestudź. Utrzyj mikserem żółtka z cukrem na gładką, puszystą masę. Dodaj do masy budyń i wymieszaj do połączenia składników.
W osobnym naczyniu połącz zmielony ser z rozpuszczonym masłem i skórką startą z cytryny. Połącz zawartość obu naczyń tak, by powstała jednolita masa (z pomocą miksera lub łyżki). Ubij sztywną pianę z białek. Delikatnie (łyżką) wymieszaj ją z masą serową.
Dno okrągłej blachy o średnicy 28 cm wyłóż herbatnikami lub kruchym ciastem (podpiecz je wcześniej).
Przelej masę serową do blachy i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika (środkowy poziom).
Piecz przez 60-70 minut. Po upieczeniu pozostaw sernik do wystudzenia w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami (dzięki temu ciasto nie opadnie). Przygotuj sernik co najmniej na dobę przed konsumpcją – wtedy jest najlepszy!
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4440
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 95
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 193
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4440
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 95
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 149
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 193
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 180
Składniki
Rozpuść masło w kąpieli wodnej i przestudź. Utrzyj mikserem żółtka z cukrem na gładką, puszystą masę. Dodaj do masy budyń i wymieszaj do połączenia składników.
W osobnym naczyniu połącz zmielony ser z rozpuszczonym masłem i skórką startą z cytryny. Połącz zawartość obu naczyń tak, by powstała jednolita masa (z pomocą miksera lub łyżki). Ubij sztywną pianę z białek. Delikatnie (łyżką) wymieszaj ją z masą serową.
Dno okrągłej blachy o średnicy 28 cm wyłóż herbatnikami lub kruchym ciastem (podpiecz je wcześniej).
Przelej masę serową do blachy i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika (środkowy poziom).
Piecz przez 60-70 minut. Po upieczeniu pozostaw sernik do wystudzenia w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami (dzięki temu ciasto nie opadnie). Przygotuj sernik co najmniej na dobę przed konsumpcją – wtedy jest najlepszy!
Przepisy Desery
Desery
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Desery
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Desery
Ciasto Letnia Fantazja
Desery
Owocowy deser lodowy gotowy w 30 sekund
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 174
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 210