Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz niezawodnego przepisu na świąteczny sernik? Bardzo słusznie – dzień przed spotkaniem z rodziną przy świątecznym stole nie ma czasu na eksperymenty. Oto sernik, który zawsze wychodzi – i to dokładnie taki, jaki pamiętasz z czasów dzieciństwa!
tortownica o średnicy 28 cm
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17675
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15339
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5663
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9077
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17675
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15339
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5663
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9077
Składniki
Rozpuść masło w kąpieli wodnej i przestudź. Utrzyj mikserem żółtka z cukrem na gładką, puszystą masę. Dodaj do masy budyń i wymieszaj do połączenia składników.
W osobnym naczyniu połącz zmielony ser z rozpuszczonym masłem i skórką startą z cytryny. Połącz zawartość obu naczyń tak, by powstała jednolita masa (z pomocą miksera lub łyżki). Ubij sztywną pianę z białek. Delikatnie (łyżką) wymieszaj ją z masą serową.
Dno okrągłej blachy o średnicy 28 cm wyłóż herbatnikami lub kruchym ciastem (podpiecz je wcześniej).
Przelej masę serową do blachy i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika (środkowy poziom).
Piecz przez 60-70 minut. Po upieczeniu pozostaw sernik do wystudzenia w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami (dzięki temu ciasto nie opadnie). Przygotuj sernik co najmniej na dobę przed konsumpcją – wtedy jest najlepszy!