Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka w świątecznym klimacie. Imbirowo-cynamonowe cantucci idealne do kawy
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Nagrzać piekarnik do temperatury 140 stopni. W jmisce wymieszać olej,jajka, cukier i miód. W drugiej misce zmieszać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Wyrobić ciasto ręką- powinno być bardzo zwarte. Podzielic je na dwie części i z każdej uformować podłużny wałek o długości blachy do pieczenia. Ułożyć dwa wałki na blasze wyłożnej papierem do pieczenia i lekko je spłaszczyć.
Piec ok 25 minut. Wyjąć blachy z piekarnika i lekko ostudzić. Następnie każdy wałek pokroić je na plasterki, ok 1,5 cm. Ciasteczka układać ponownie na blasze i piec w temperaturze 160 stopni po ok 7-10 minut z każdej strony ( aż się ładnie zarumienią).