Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto , a przede wszystkim ekspresowe i proste w wykonaniu .
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15217
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34865
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15217
Składniki
Przygotowanie: Margarynę ,cukier,kakao,włożyć do garnka,wlać 5 łyżek wody rozpuścić i zagotować . Ostudzić i dodać,mąkę z proszkiem ,żółtka (połączyć mikserem), a na sam koniec dodać do ciasta, ubite białka, połączyć delikatnie mieszając. Masa: Ser ,przecisnąć przez praskę lub zmielić. Margarynę ,utrzeć z cukrem i żółtkami dodać ser i wiórki kokosowe (można połączyć za pomocą miksera ). Na sam koniec, ubić białka i połączyć z masą serową ,delikatnie mieszając na wolnych obrotach mikserem .Ciasto wyłożyć na blachę, wyrównać i równomiernie na cieście, rozłożyć ser. Po upieczeniu polać polewą czekoladową,lukrem według uznania . Pieczemy w temperaturze 180 stopni . Blacha 40x26 Smacznego!!!
Smacznego!!!