Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłeczne muffinki"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
ok. 50 minut
Rodzynki opłukać, osuszyć. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na kawałeczki. Masę marcepanową pokroić w kosteczkę. Jajko ubić ze szczyptą soli, cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Dolać śmietanę, olej oraz aromat migdałowy. W drugiej miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać do niej jajka ubite z cukrem, śmietaną i olejem. Wrzucić kawałeczki jabłek, marcepan, rodzynki oraz posiekane migdały. Wymieszać łyżką.
Formę na muffinki wyłożyć papierowymi foremkami. Do każdego wgłębienia nałożyć porcję przygotowanego ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Piec około 20 minut. Wystudzić. Przed podaniem muffinki udekorować plasterkami jabłek i posiekanymi migdałami.Źródło: Życie na gorąco