Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3028
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 577
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3681
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 250
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 361
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3028
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 577
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3681
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 250
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 361
Składniki
mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać margarynę i posiekać.Dodać 3/4 cukru,cukier waniliowy,jajka,śmietanę i zarobić kruche ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszkę,posypać go bułką tartą
Jabłka obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej,jeżeli mają dużo soku to go trochę odcisnąć,dodać resztę cukru i 2-3 łyżek bułki tartej.Wyłożyć na blaszkę
Resztę ciasta rozwałkować i przykryć nim jabłka.Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach.Upiec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem