Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1137
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5670
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18187
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1137
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5670
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18187
Składniki
mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać margarynę i posiekać.Dodać 3/4 cukru,cukier waniliowy,jajka,śmietanę i zarobić kruche ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszkę,posypać go bułką tartą
Jabłka obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej,jeżeli mają dużo soku to go trochę odcisnąć,dodać resztę cukru i 2-3 łyżek bułki tartej.Wyłożyć na blaszkę
Resztę ciasta rozwałkować i przykryć nim jabłka.Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach.Upiec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem