Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 61
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 61
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia dodać margarynę i posiekać.Dodać 3/4 cukru,cukier waniliowy,jajka,śmietanę i zarobić kruche ciasto.3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszkę,posypać go bułką tartą
Jabłka obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej,jeżeli mają dużo soku to go trochę odcisnąć,dodać resztę cukru i 2-3 łyżek bułki tartej.Wyłożyć na blaszkę
Resztę ciasta rozwałkować i przykryć nim jabłka.Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach.Upiec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem