Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki w przygotowaniu....bardzo smaczny:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
* CIASTO Składniki: * 4 szklanki mąki * 4 żółtka * 1,5 kostki masła lub margaryny * 2 łyżki śmietany lub więcej * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 szklanka cukru * NADZIENIE Składniki: * 2 kg jabłek * 3 łyżki cukru * 1 galaretka(ja daję cytrynową lub agrestową) Przepis na ciasto: Ciasto zagnieść z podanych składników. Podzielić na 2 części. Przepis na nadzienie: Jabłka pokroić w kostkę, uprażyć, dodać cukier i galaretkę w proszku. Przekładanie ciasta: Ciasto - jabłka - ciasto. Posypać cukrem pudrem Piec około 1 godziny.