Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na mój powrót do dzieciństwa, a konkretnie do słodkich niedziel, kiedy to zawsze do popołudniowej kawki czy herbatki było pyszne, domowe ciasto. Jednym z moich ulubionych był właśnie jabłecznik. Ciasto jest kruche, a jednocześnie wilgotne, przełożone domowym musem jabłkowym. Mój Synek też już go polubił. :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102622
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102622
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Miękką margarynę i cukier ucierać mikserem, po pewnym czasie wbić jajka. Po chwili dodać mąkę i proszek do pieczenia przesianą przez sitko, a pod koniec ucierania dodać śmietanę. W razie potrzeby warto dodać mąkę, ciasto nie może być zbyt rzadkie. Gotowe ciasto wlać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 40-50 min, do suchego patyczka.
Gdy ciasto ostygnie przekroić na dwie części i przełożyć dużą ilością musu jabłkowego. Wierzch ciasta polukrować. (Cukier puder rozpuścić w wrzącej wodzie).
Smacznego !
:)