Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na mój powrót do dzieciństwa, a konkretnie do słodkich niedziel, kiedy to zawsze do popołudniowej kawki czy herbatki było pyszne, domowe ciasto. Jednym z moich ulubionych był właśnie jabłecznik. Ciasto jest kruche, a jednocześnie wilgotne, przełożone domowym musem jabłkowym. Mój Synek też już go polubił. :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4140
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4140
Składniki
Miękką margarynę i cukier ucierać mikserem, po pewnym czasie wbić jajka. Po chwili dodać mąkę i proszek do pieczenia przesianą przez sitko, a pod koniec ucierania dodać śmietanę. W razie potrzeby warto dodać mąkę, ciasto nie może być zbyt rzadkie. Gotowe ciasto wlać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 40-50 min, do suchego patyczka.
Gdy ciasto ostygnie przekroić na dwie części i przełożyć dużą ilością musu jabłkowego. Wierzch ciasta polukrować. (Cukier puder rozpuścić w wrzącej wodzie).
Smacznego !
:)