Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy prosty jabłecznik
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Szybkie składniki daje do miski wbijam jajka dodaje śmietanę i drobno pokrojoną margarynę zagniatam ciasto. Gotowe ciasto wstawiam na godzinne do lodówki .
Dużą blaszkę wykladam papierem do pieczenia ,ciasto dziele na dwie części jedną cześć wykładam na dno blaszki i podpiekam w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 10 minut. Na podpieczone ciasto wykladam prażone jabłka i oprószam cynamonem, gdy mamy jabłka świeże ścieram na tarce dodaje łyżkę cukru odciskam sok i wykladam na ciasto i tez oprószam cynamonem .
Druga cześć ciasta rozwałkowuję na wielość blaszki podsypuje mąką by sie nie kleiło do stolnicy i przykrywam jabłka. Ciasto piekę 40 -45 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie. Po dokładne wykonanie zapraszam na film. Smacznego