Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem troszkę pokombinowałam smakami .....
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19791
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2926
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19791
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2926
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Biszkopt:5 jajek ubijamy z 1 szklanką cukru na gładką masę dodajemy 2 budynie(ja dałam malinowe),2 łyżki mąki i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.Pieczemy 30 min.Masa jabłkowa:miałam gotową ,przygotowaną jesienią a teraz jak znalazł! Masę podzielić na pół ,do każdej dodać wcześniej rozpuszczoną w 3/4 szkl. gorącej wody galaretkę(każda osobno użyłam cytrynowej i z owoców leśnych)Galaretka musi być już tężejąca.Mieszamy i gotowe.Biszkopt należy przekroić na pół i przełożyć masą jabłkową,na wierzch można położyć bitą śmietanę.
Jeżeli nie masz gotowej masy jabłkowej to można zrobić z 1,5 kg jabłek obranych,pokrojonych i uprażonych z 2 łyżkami cukru