Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki i smaczny placek do herbatki.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2999
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154599
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 993
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 391
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2999
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154599
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 993
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 391
Składniki
Wykonanie: Mąkę usiekać z proszkiem do pieczenia, żółtkami, margaryną, smalcem i cukrem. Wcześniej jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Ciasto dobrze zlepić a 1/3 zamrozić na kruszonkę. Tortownicę wysmarować tłuszczem , posypać wiórkami i wyłożyć rozwałkowanym ciastem. Następnie nałożyć jabłka i ubitą pianę z białek z dodatkiem kisielu. Na różową pianę zetrzeć wcześniej zamrożone ciasto i piec w temperaturze 180 minut około 40 minut.