Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto ostatnio popularne na blogach, ja od siebie dodałam w wydrążone jablka rodzynki i dżem malinowy
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4589
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2427
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4589
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodać serek, przemieszać całość widelcem, a na koniec dołożyć pokrojone w kostkę, miękkie masło. Całość dobrze wyrobić
Ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyc blachę (25x36cm) papierem do pieczenia. Jedną polowę rozwałkować i przełożyć do blachy.
Piekarnik rozgrzać do 160 z termoobiegiem. Jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć środek, włożyć po łyżce dżemu i kilka rodzynek. Poukładać jabłka do góry zaokrągloną częścią
druga polowe ciasta rozwałkować na nieco większy prostokąt niż wymiar blachy , delikatnie przełożyć i przykryć nim jabłka
Piec 45-50 minut. Można posypać cukrem pudrem, bądź polukrować lukrem.