Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, soczystych, lekko kwaśnych jabłek i słodkiej bezy. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub ozdobić polewą czekoladową.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnice. Dodać 5 dag cukru pudru, 4 żółtka, margarynę i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 3 części i odłożyć na 15 min. do zamrażalki. Obrać jabłka i pokroić na ósemki. Ubić pianę z 4 białek z dodatkiem reszty cukru pudru. Blachę o wymiarach około 30x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć jedną część ciasta. Następnie ułożyć jabłka i obsypać je cukrem waniliowym i cynamonem. Na jabłka utrzeć drugą część ciasta, a na nie wyłożyć ubite białka. Na wierzchu utrzeć ostatnie ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1 godzinę.