Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto po przekrojeniu pięknie się prezentuje i smakuje wybornie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4513
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 505
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3762
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4513
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 505
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3762
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno, ubijając dodawaj stopniowo cukier, żółtka, olej i ocet. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylej na blachę 24x40, piecz około 25 min. w temp. 180 stopni.
Jabłka obierz, pokrój w kawałki, wrzuć do garnka, dodaj cukier, cynamon, smaż na wolnym ogniu. Pod koniec wsyp galaretki, wymieszaj, zostaw do ostygnięcia. Połowę przestudzonych jabłek wyłóż na biszkopt. Na jabłkach ułóż biszkopty paryskie i połóż resztę jabłek. Wstaw do lodówki do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixami, na koniec dodaj mascarpone. śmietanę wyłóż na stężałe jabłka. Wstaw do lodóki najlepiej na całą noc.