Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto po przekrojeniu pięknie się prezentuje i smakuje wybornie.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno, ubijając dodawaj stopniowo cukier, żółtka, olej i ocet. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylej na blachę 24x40, piecz około 25 min. w temp. 180 stopni.
Jabłka obierz, pokrój w kawałki, wrzuć do garnka, dodaj cukier, cynamon, smaż na wolnym ogniu. Pod koniec wsyp galaretki, wymieszaj, zostaw do ostygnięcia. Połowę przestudzonych jabłek wyłóż na biszkopt. Na jabłkach ułóż biszkopty paryskie i połóż resztę jabłek. Wstaw do lodówki do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixami, na koniec dodaj mascarpone. śmietanę wyłóż na stężałe jabłka. Wstaw do lodóki najlepiej na całą noc.