Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto po przekrojeniu pięknie się prezentuje i smakuje wybornie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14570
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14570
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno, ubijając dodawaj stopniowo cukier, żółtka, olej i ocet. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylej na blachę 24x40, piecz około 25 min. w temp. 180 stopni.
Jabłka obierz, pokrój w kawałki, wrzuć do garnka, dodaj cukier, cynamon, smaż na wolnym ogniu. Pod koniec wsyp galaretki, wymieszaj, zostaw do ostygnięcia. Połowę przestudzonych jabłek wyłóż na biszkopt. Na jabłkach ułóż biszkopty paryskie i połóż resztę jabłek. Wstaw do lodówki do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixami, na koniec dodaj mascarpone. śmietanę wyłóż na stężałe jabłka. Wstaw do lodóki najlepiej na całą noc.