Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 1321
Dodano: 03.05.2014
Odsłon: 1272
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
1. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
3/4 ciasta wałkujemy i wykładamy blaszkę o wym. 35 x 25.
posypujemy kaszą manną.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce [grube oczko]. Mieszamy z cukrem wykładamy na ciasto.
Białka ubijamy na sztywną pianę, na końcu dodajemy cukier i kisiel [proszek]. Wykładamy na jabłka i ścieramy na tarce 1/4 ciasta na grubym oczku.
pieczemy ok godziny w 175 st. Pod koniec gdy góra jest dość rumiana warto włączyć piekarnik na "dół" żeby mieć pewność że spód doszedł . :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 03 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Robię takie ciacho z różnymi owocami, szarlotka jest obłędna :)Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz