Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie jest smaczny.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24995
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24995
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Składniki
Wykonanie placka: Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto- usiekać nożem składniki, zagnieść ciasto i odstawić na ½ godziny do lodówki.
Następnie ciasto rozwałkować, przenieść ma wałku do przygotowanej małej tortownicy i podpiec na złoto.
W między czasie obrać jabłka, zetrzeć i ułożyć na podpieczonym spodzie.
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, śmietanę, budyń, cukier waniliowy i aromat. Dodać przetarty ser i ucierać wszystkie składniki przez 20 minut.
Masę serową ułożyć na jabłkach.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 40 minut.