Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłka nadziewane surówką"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 395
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 36
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 245
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 395
Składniki
Jabłka dokładnie umyj. Odetnij część z łodyżką. Zachowaj ją na później. Środek owoców wydrąż (wyrzuć gniazda nasienne) i skrop sokiem z cytryny.
Odcięte wcześniej kapelusze obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Seler i marchew również obierz, dokładnie umyj i wytnij brzydkie części. Zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Śmietanę dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj, dodaj do startych warzyw i owoców.
Z pomarańczy zetnij skórę. Wytnij fileciki i umieść je na dnie wydrążonych jabłek. Nałóż na nie po porcji przygotowanej surówki.
Gotowy przysmak zwiąż fantazyjnie szczypiorkiem.Źródło: Kurier TV