Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka pieczone z wiśniami, miodem i rodzynkami są szybkim do przygotowania bardzo smacznym deserem.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3498
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 343
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1705
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3498
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 343
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1705
Składniki
Jabłka dokładnie umyć i ostrym nożem lub łyżeczką do kulek wydrążyć gniazda nasienne.
Ułożyć w formie lub naczyniu żaroodpornym. W miejsce gniazd nasiennych wsypać po szczypcie cukru waniliowego, włożyć po kilka wiśni.
Następnie do pełna uzupełnić rodzynkami.
Do każdego jabłka wlać po pół łyżeczki miodu, przykryć płatkami migdałowymi.
Naczynie z jabłkami włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec do miękkości, około 20-30 minut.