Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka pieczone z wiśniami, miodem i rodzynkami są szybkim do przygotowania bardzo smacznym deserem.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24788
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 78
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24788
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 78
Składniki
Jabłka dokładnie umyć i ostrym nożem lub łyżeczką do kulek wydrążyć gniazda nasienne.
Ułożyć w formie lub naczyniu żaroodpornym. W miejsce gniazd nasiennych wsypać po szczypcie cukru waniliowego, włożyć po kilka wiśni.
Następnie do pełna uzupełnić rodzynkami.
Do każdego jabłka wlać po pół łyżeczki miodu, przykryć płatkami migdałowymi.
Naczynie z jabłkami włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec do miękkości, około 20-30 minut.