Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka pieczone z wiśniami, miodem i rodzynkami są szybkim do przygotowania bardzo smacznym deserem.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 262
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 65
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3758
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 555
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 262
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 65
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3758
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 555
Składniki
Jabłka dokładnie umyć i ostrym nożem lub łyżeczką do kulek wydrążyć gniazda nasienne.
Ułożyć w formie lub naczyniu żaroodpornym. W miejsce gniazd nasiennych wsypać po szczypcie cukru waniliowego, włożyć po kilka wiśni.
Następnie do pełna uzupełnić rodzynkami.
Do każdego jabłka wlać po pół łyżeczki miodu, przykryć płatkami migdałowymi.
Naczynie z jabłkami włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec do miękkości, około 20-30 minut.