Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka pieczone z wiśniami i miodem

Jabłka pieczone z wiśniami i miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 93

Jabłka pieczone z wiśniami, miodem i rodzynkami są szybkim do przygotowania bardzo smacznym deserem.

Składniki

  • jabłka 8 szt
  • rodzynki 3-4 dag
  • wiśnie bez pestek 1/2 szkl
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • miód prawdziwy 4 łyżki
  • płatki migdałowe 3 łyżki
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłka pieczone z wiśniami i miodem

Przygotowanie

  1. Jabłka dokładnie umyć i ostrym nożem lub łyżeczką do kulek wydrążyć gniazda nasienne.

  2. Ułożyć w formie lub naczyniu żaroodpornym. W miejsce gniazd nasiennych wsypać po szczypcie cukru waniliowego, włożyć po kilka wiśni.

  3. Następnie do pełna uzupełnić rodzynkami.


  4. Do każdego jabłka wlać po pół łyżeczki miodu, przykryć płatkami migdałowymi.

  5. Naczynie z jabłkami włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec do miękkości, około 20-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń