Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka pieczone z wiśniami, miodem i rodzynkami są szybkim do przygotowania bardzo smacznym deserem.
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25776
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 634
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25776
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 634
Składniki
Jabłka dokładnie umyć i ostrym nożem lub łyżeczką do kulek wydrążyć gniazda nasienne.
Ułożyć w formie lub naczyniu żaroodpornym. W miejsce gniazd nasiennych wsypać po szczypcie cukru waniliowego, włożyć po kilka wiśni.
Następnie do pełna uzupełnić rodzynkami.
Do każdego jabłka wlać po pół łyżeczki miodu, przykryć płatkami migdałowymi.
Naczynie z jabłkami włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec do miękkości, około 20-30 minut.