Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na jabłka w cieście jest nieco czasochłonny przez smażenie, ale warto bo tak przygotowane jabłuszka zaspokoją nasze kubki smakowe na maksa! :)
Chrupiące placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem i ogórkami kiszonymi to...
Odsłon: 2701
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 26812
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5319
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24132
Chrupiące placki ziemniaczane z aromatycznym gulaszem i ogórkami kiszonymi to...
Odsłon: 2701
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 26812
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5319
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24132
Składniki
Zacznijmy od przygotowania ciasta. Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać mąkę, mleko - zmiksować. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Odstawić do lodówki na ok 30 minut.
W tym czasie ubić białko na sztywno dodając do nich szczyptę soli. Odstawić.
Jabłka umyć, obrać, wydrążyć i pokroić w plastry o grubości ok 1 cm.
Masę żółtkową połączyć z białkiem i delikatnie wymieszać.
Olej rozgrzać. Jabłka obtaczać w cieście za pomocą szczypiec i smażyć z dwóch stron do zarumienienia. Gdybym robiła je ponownie, zrobiłabym je w szerszym naczyniu, żeby więcej zmieściło się naraz. :)
Jabłka oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! :)