Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka w cieście francuskim"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 107
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 799
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1492
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 107
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 799
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1492
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Jabłka obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Połówki jabłek ponacinaj. Ciasto francuskie rozwiń. Rozłóż połówki jabłek. Nożem wytnij wokół każdego jabłka jego kształt wraz z ogonkiem i listkiem. Jabłka zdejmij, ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmaruj roztrzepanym białkiem. Ponownie ułóż połówki jabłek, posyp cukrem oraz cynamonem. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie