Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały , szybki w przygotowaniu dodatek do kawy lub herbaty.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 448
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 174
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 448
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 174
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 130
Składniki
Jabłka obrać, najgrubszą część pokroić w plastry , gniazda nasienne wykroić , kółko kieliszkiem, pozostałą część pokroić w małe słupki. Ciasto francuskie pokroić w paski, 9 - 10 pasków. Plastry jabłek z wyciętym kółkiem , okręcać paskami ciasta, środek wypełniać drobnymi słupkami , mażna położyć również na wierzchu.
Tak postępujemy ze wszystkimi plastrami. Jajko rozkłócić posmarować. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.