Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały , szybki w przygotowaniu dodatek do kawy lub herbaty.
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 35
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 197
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 83
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 35
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 197
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 83
Składniki
Jabłka obrać, najgrubszą część pokroić w plastry , gniazda nasienne wykroić , kółko kieliszkiem, pozostałą część pokroić w małe słupki. Ciasto francuskie pokroić w paski, 9 - 10 pasków. Plastry jabłek z wyciętym kółkiem , okręcać paskami ciasta, środek wypełniać drobnymi słupkami , mażna położyć również na wierzchu.
Tak postępujemy ze wszystkimi plastrami. Jajko rozkłócić posmarować. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Szarlotka sypana
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Masz ochotę na coś słodkiego? Trudno o bardziej wiosenny deser niż ciasto maś...
Odsłon: 612
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam s...
Odsłon: 47