Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto jabłkowe upieczone w kruchym cieście.
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 680
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 62
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 29
Smaki początków słonecznej jesieni.
Odsłon: 54
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3830
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 680
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 62
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 29
Smaki początków słonecznej jesieni.
Odsłon: 54
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3830
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, dodajemy cynamon, kisiele i dokładnie musimy wymieszać. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wyłożone ciasto nakłuwamy widelcem po całości.Na wyłożone dno ciastem, wykładamy masę jabłkową, równomiernie ją rozprowadzamy.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier puder. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonej masy jabłkowej.
Wierzch warstwy piany posypujemy zmrożonym startym ciastem.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, ostudzone posypujemy cukrem pudrem, kroimy na porcje. Smacznego!!!