Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser w jabłuszkami z waniliowym sosem i konfiturą. Pychotka :))
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Jabłka przekroić na pół, wydrążyć środki i wstawić do garnka z niedużą ilością wody. Przykryć i gotować do miękkości jabłek, ale trzeba uważać, aby się nie rozgotowały.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać pół szklanki mleka,cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Resztę mleka zagotować i wlewać cienką stróżką masę jajeczną, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Połówki jabłek położyć na talerzyku, napełnić konfiturą różaną i polać sosem waniliowym. SMACZNEGO deserku!