Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser w jabłuszkami z waniliowym sosem i konfiturą. Pychotka :))
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8639
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8639
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Składniki
Jabłka przekroić na pół, wydrążyć środki i wstawić do garnka z niedużą ilością wody. Przykryć i gotować do miękkości jabłek, ale trzeba uważać, aby się nie rozgotowały.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać pół szklanki mleka,cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Resztę mleka zagotować i wlewać cienką stróżką masę jajeczną, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Połówki jabłek położyć na talerzyku, napełnić konfiturą różaną i polać sosem waniliowym. SMACZNEGO deserku!