Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu i smaczne.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Margarynę posiekać z jajkiem, dodać drożdże utarte z cukrem, żółtko, śmietanę, aromat, i szczyptę soli.
Wsypać mąkę i szybko zagnieść ciasto.
Jabłka obrać, pokroić w ósemki i usunąć gniazdka nasienne. Na stolnicy oprószonej mąką, rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółeczka i nakładać jabłka.
Następnie zlepiać, ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec na złoto w temperaturze 180 stopni około pół godziny. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.