Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche pierożki z jabłkiem i cynamonową nutką na osłodę jesiennych dni.
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 867
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 386
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 156
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2348
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 867
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 386
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 156
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 2348
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem pudrem. Dodajemy zimne masło. Siekamy. Dodajemy żółtko i szybko wyrabiamy. Zawijamy w folię spożywczą i na pół godziny odstawiamy do lodówki.
Rozwałkowujemy na cienki placek.Dużą szklanką lub obręczą wycinamy kółka.Jabłka obieramy , wydrążamy.Kroimy na ok.8-10 części( tak by zmieściły nam się do ciastka).Układamy po kawałku na cieście.Posypujemy cynamonem.
Zamykamy. Sklejamy tylko z boku. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na ok.180 C piekarnika na 15-20 minut. Po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!