Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche pierożki z jabłkiem i cynamonową nutką na osłodę jesiennych dni.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5346
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17537
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 659
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5346
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8612
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17537
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 659
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem pudrem. Dodajemy zimne masło. Siekamy. Dodajemy żółtko i szybko wyrabiamy. Zawijamy w folię spożywczą i na pół godziny odstawiamy do lodówki.
Rozwałkowujemy na cienki placek.Dużą szklanką lub obręczą wycinamy kółka.Jabłka obieramy , wydrążamy.Kroimy na ok.8-10 części( tak by zmieściły nam się do ciastka).Układamy po kawałku na cieście.Posypujemy cynamonem.
Zamykamy. Sklejamy tylko z boku. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na ok.180 C piekarnika na 15-20 minut. Po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!