Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche pierożki z jabłkiem i cynamonową nutką na osłodę jesiennych dni.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1116
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3287
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 801
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1116
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3287
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 801
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem i cukrem pudrem. Dodajemy zimne masło. Siekamy. Dodajemy żółtko i szybko wyrabiamy. Zawijamy w folię spożywczą i na pół godziny odstawiamy do lodówki.
Rozwałkowujemy na cienki placek.Dużą szklanką lub obręczą wycinamy kółka.Jabłka obieramy , wydrążamy.Kroimy na ok.8-10 części( tak by zmieściły nam się do ciastka).Układamy po kawałku na cieście.Posypujemy cynamonem.
Zamykamy. Sklejamy tylko z boku. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego na ok.180 C piekarnika na 15-20 minut. Po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!