Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z pro szkiem i wymieszaj z cukrem. Dodaj śmietanę, żółtka, masło i esencję, zagnieć. Częścią ciasta wylep spód i boki keksówki. Wstaw do lodówki.
Masa: mak sparz wrzątkiem. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jajka rozbij. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij. Masło utrzyj z żółtkami i cukrem. Dodaj mak, jabłka, kaszę i proszek. Wymieszaj i połącz delikatnie z ubitą pianą.
Ponakłuwaj spód ciasta. Wyłóż masę makową. Pozostałe ciasto rozwałkuj na kształt foremki i przykryj wierzch. Piecz 60 minut w 180°C. Utrzyj ciepły sok cytrynowy z pudrem i polej jeszcze ciepłe ciasto.Źródło: Naj