Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodowy sernik z białą czekoladą"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 235
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 235
Składniki
Na stolnicę wysyp mąkę, zrób dołek, w który wsyp cukier, wrzuć masło i wbij żółtko. Wyrabiaj, dodaj zimną wodę i zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Ciastem wylep formę do pieczenia, nakłuj je widelcem. Piecz w temperaturze 180 stopni 15 minut.
Białą czekoladę rozpuść razem ze śmietanką w kąpieli wodnej, przestudź. Jagody zmiksuj blenderem. Dodaj pozostałe (oprócz śmietanki z czekoladą) i miksuj na średnich obrotach. Gdy uzyskasz gładką masę, dodaj przestudzoną czekoladę. Wymieszaj. Masę wylej na podpieczony spód.
Piekarnik nagrzej do temperatury 150 stopni C (termoobieg). Na dolną półkę wstaw brytfannę napełnioną do połowy gorącą wodą. Sernik piecz na środkowej półce około 50 minut. Zostaw go w piekarniku do wystudzenia, a potem wstaw np. na noc do lodówki. Podawaj z bitą śmietaną i jagodami.Źródło: Show