Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27962
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27962
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Podgrzej mleko, dodaj łyżeczkę cukru i pokruszone drożdże, wymieszaj. Rozpuść masło, wystudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, resztę cukru, jajka i mleko z drożdżami. Wyrabiaj ciasto, wlej masło, zagnieć. Przykryj je, odstaw na 40 minut.
Ciasto rozwałkuj. Twaróg wymieszaj z cukrem, posmaruj nim ciasto i posyp jagodami. Ciasto zwiń w roladę i pokrój na plastry. Formę wyłóż papierem do pieczenia, układaj w niej luźno plastry ciasta. Odstaw na 30 minut.
Piecz 30 minut w temp. 180°C. W ciepłej wodzie rozetrzyj cukier puder, polej ciasto.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień