Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 154
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 112
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2640
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107448
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 154
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 112
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2640
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107448
Składniki
Podgrzej mleko, dodaj łyżeczkę cukru i pokruszone drożdże, wymieszaj. Rozpuść masło, wystudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, resztę cukru, jajka i mleko z drożdżami. Wyrabiaj ciasto, wlej masło, zagnieć. Przykryj je, odstaw na 40 minut.
Ciasto rozwałkuj. Twaróg wymieszaj z cukrem, posmaruj nim ciasto i posyp jagodami. Ciasto zwiń w roladę i pokrój na plastry. Formę wyłóż papierem do pieczenia, układaj w niej luźno plastry ciasta. Odstaw na 30 minut.
Piecz 30 minut w temp. 180°C. W ciepłej wodzie rozetrzyj cukier puder, polej ciasto.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień