Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14278
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5904
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12980
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14278
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5904
Składniki
Podgrzej mleko, dodaj łyżeczkę cukru i pokruszone drożdże, wymieszaj. Rozpuść masło, wystudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, resztę cukru, jajka i mleko z drożdżami. Wyrabiaj ciasto, wlej masło, zagnieć. Przykryj je, odstaw na 40 minut.
Ciasto rozwałkuj. Twaróg wymieszaj z cukrem, posmaruj nim ciasto i posyp jagodami. Ciasto zwiń w roladę i pokrój na plastry. Formę wyłóż papierem do pieczenia, układaj w niej luźno plastry ciasta. Odstaw na 30 minut.
Piecz 30 minut w temp. 180°C. W ciepłej wodzie rozetrzyj cukier puder, polej ciasto.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień