Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatnie słodkie drożdżowe bułeczki, to smak na który się czeka cały rok. Nie wyobrażam sobie sezonu bez zrobienia jagodzianek z duża ilością waniliowej kruszonki.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14578
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wyrabiaj do czasu aż ciasto nie będzie się kleić, będzie sprężyste. Odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Jagody wymieszaj z budyniem i cukrem.
Ciasto podziel na 9-10 cześć. Każdą z części delikatnie rozwałkuj/ rozciągnij. Ciasto połoz na dłoni, na środek ciasta włóż 4-5 łyżek jagód. Brzegi ciasta sklej jak pieroga, końcówki zawiń pod spód, uformuj kształt bułki. Bulki posmaruj mlekiem, posyp kruszonką, odstaw do wyrośnięcia na 15 min. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na około 20-30 min. ( zależy od piekarnika).