Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatnie słodkie drożdżowe bułeczki, to smak na który się czeka cały rok. Nie wyobrażam sobie sezonu bez zrobienia jagodzianek z duża ilością waniliowej kruszonki.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457493
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1390
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2218
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457493
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1390
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2218
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, wyrabiaj do czasu aż ciasto nie będzie się kleić, będzie sprężyste. Odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Jagody wymieszaj z budyniem i cukrem.
Ciasto podziel na 9-10 cześć. Każdą z części delikatnie rozwałkuj/ rozciągnij. Ciasto połoz na dłoni, na środek ciasta włóż 4-5 łyżek jagód. Brzegi ciasta sklej jak pieroga, końcówki zawiń pod spód, uformuj kształt bułki. Bulki posmaruj mlekiem, posyp kruszonką, odstaw do wyrośnięcia na 15 min. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na około 20-30 min. ( zależy od piekarnika).