Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka smażone w skorupkach"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Przepis przysłała Monika Jędruszczak z Lublina
Jajka ugotuj na twardo w wodzie z dodatkiem octu (by skorupki nie popękały). Ostudź. Sery zetrzyj na tarce o małych oczkach. Koperek umyj, osusz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Pieczarki oczyść, zetrzyj na tarce. Por oczyść, drobno pokrój.
Łyżkę masła rozgrzej na patelni, przesmaż por i pieczarki. Jajka przekrój wzdłuż na pół ostrym nożem (uważaj, by skorupki nie popękały). Wyjmij cały środek jajek, zmiel. Do masy jajecznej dodaj sery, koperek i czosnek oraz podsmażone z porem pieczarki. Wymieszaj, przypraw. Masą napełnij skorupki, lekko uciskając farsz łyżeczką. Jajka obtocz w tartej bułce.
Pozostałe masło i olej stop na patelni. Ułóż jajka, wnętrzem do dołu. Smaż 2 minuty. Lekko osącz z tłuszczu. Od razu podaj.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie