Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka w octowej zalewie z chrzanem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Pół litra wody wlej do rondla. Dodaj ocet, sól, obraną cebulę i czosnek, obrany chrzan i przyprawy. Zagotuj.
Jajka ugotuj na twardo. Przestudź, skorupki lekko potłucz. Popękane jajka włóż do słoika, wlej gorącą zalewę. Zamknij. Odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na trzy dni. Przed podaniem jajka obierz, ale już nie sól.
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 5, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie