Do góry

Desery Przepis na:

Jarski pasztet z soczewicy

Jarski pasztet z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 6

Sprawdzony przepis na "Jarski pasztet z soczewicy"

Składniki

  • szklanka zielonej soczewicy
  • pół szklanki czerwonej soczewicy
  • pół średniego selera
  • 2 marchewki
  • 4 pieczarki
  • 3 szalotki
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Namoczoną wcześniej i przepłukaną soczewicę ugotuj  w osolonym wrzątku. 

  2. Do  drugiego garnka włóż obraną marchew i selera. Zalej wodą,  dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i wsyp sól oraz pieprz. 

  3. Warzywa ugotuj na miękko,  zmiel w maszynce razem z podsmażonymi na oleju pieczarkami z szalotką i czosnkiem.  

  4. wymieszaj z soczewicą, jajkami i przyprawami.  

  5. Włóż masę do foremki keksowej, po czym wstaw na ok.  20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. 

    Czas: 60 min, 1 porcja = 220 kcal

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń