Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarski pasztet z soczewicy"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 250
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 250
Składniki
Namoczoną wcześniej i przepłukaną soczewicę ugotuj w osolonym wrzątku.
Do drugiego garnka włóż obraną marchew i selera. Zalej wodą, dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i wsyp sól oraz pieprz.
Warzywa ugotuj na miękko, zmiel w maszynce razem z podsmażonymi na oleju pieczarkami z szalotką i czosnkiem.
wymieszaj z soczewicą, jajkami i przyprawami.
Włóż masę do foremki keksowej, po czym wstaw na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Czas: 60 min, 1 porcja = 220 kcalŹródło: Kurier TV