Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarskie ravioli"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Mąkę zagnieć z jajkami i solą. W razie potrzeby dolej odrobinę wody. Zwiń ciasto w kulę i odłóż na godzinę.
Liście botwinki zeszklij na oliwie ze startą gałką, solą, pieprzem i przeciśniętym prze praskę czosnkiem.
Ciasto cienko rozwałkuj, wytnij kwadraciki i na każdym rozłóż po pół łyżeczki farszu.
Zaklejone ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj z kwiatkami.Źródło: Kurier TV