Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Składniki
Serca karczochów przełóż na sitko i pozostaw tak, aż ociekną z zalewy. Pomidorki umyj, wytrzyj, pokrój na połówki. Liście sałat opłucz, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa wymieszaj w miseczce z oliwkami.
Ocet utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Dolej 5 łyżek oliwy. Ubij trzepaczką gęsty sos. Fetę pokrój na 4 plasterki. Obtocz je w mące. Potem panieruj w jajku roztrzepanym w mleku oraz w bułce tartej.
Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni. Włóż sznycle z sera. Usmaż je na złoty kolor z obu stron. Sałatkę polej sosem. Podawaj ze sznyclami. Jako dodatek serwuj, np. gęsty dip pomidorowy.
Mąkę pszenną można zastąpić kukurydzianą. ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 560 kcal. Ok. 3,70 zł za porcję.Źródło: Tina