Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynka z bryndzą i oliwkami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Pomidory opłucz, wytrzyj ręcznikiem papierowym. Cebule obierz. Warzywa potnij na cząstki. W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidory i cebule. Smaż je 2–3 minuty na dużym płomieniu.
Jarzyny przypraw do smaku solą oraz pieprzem (ew. także szczyptą chili). Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze około 10 minut.
Pestki słonecznika wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Zrumień je, stale mieszając. Przesyp na talerzyk, odstaw na kilka minut, aby przestygły.
Gotową jarzynkę wymieszaj delikatnie z pesto, przełóż na talerze. Każdą porcję posyp słonecznikiem, grubo pokruszoną bryndzą (ew. twarogiem) oraz oliwkami. Przed podaniem danie udekoruj listkami świeżej bazylii.Źródło: Tina