Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynka z dyni do obiadu"
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2365
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 207
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2365
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 207
Składniki
Połówkę dyni pokrój w plastry. Usuń nasiona. Dynię ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Pół kostki bulionowej pokrusz, rozpuść w szklance wrzątku, skrop dynię. Piecz w 180 st. 25-30 minut. Wyjmij i przestudź.
W rondelku rozgrzej masło, wsyp mąkę. Przygotuj jasną zasmażkę. Cały czas mieszając, powoli wlewaj mleko. Gdy sos zgęstnieje, zdejmij go z ognia. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dynię obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z sosem. Ozdób ziołami.
czas ok. 50 min; porcja – 280 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety