Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynka z dyni do obiadu"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 47
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7965
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 47
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7965
Składniki
Połówkę dyni pokrój w plastry. Usuń nasiona. Dynię ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Pół kostki bulionowej pokrusz, rozpuść w szklance wrzątku, skrop dynię. Piecz w 180 st. 25-30 minut. Wyjmij i przestudź.
W rondelku rozgrzej masło, wsyp mąkę. Przygotuj jasną zasmażkę. Cały czas mieszając, powoli wlewaj mleko. Gdy sos zgęstnieje, zdejmij go z ognia. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dynię obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z sosem. Ozdób ziołami.
czas ok. 50 min; porcja – 280 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety