Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jednego ciasta upieczemy kruche gwiazdki ze słonecznikiem oraz ciastka z chrupiącą orzechową bezą i dżemem.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2744
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1267
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2744
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1267
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Masło, cukier i żółtka dobrze utrzeć na pianę. Dodać mąkę i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
Foremkę do ciasta( 30 na 20) wyłożyć papierem do pieczenia. Część ciasta rozwałkować i wyłożyć foremkę. Z pozostałej części ciasta będziemy wycinać gwiazdki. Ciasto na blaszce smarujemy konfiturą.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier puder i orzechy. Mieszamy i równomiernie wykładamy na konfiturę. Pieczemy w 180 stopni około 30 minut. Po upieczeniu ciasto chwilę studzimy i jeszcze ciepłe, kroimy na kawałki.
Pozostałe ciasto rozwałkujemy i wycinamy małe gwiazdki. Posypujemy ziarenkami słonecznika i lekko wciskamy je w ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut na złoto. Smacznego!