Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-10-2013
Wspaniałe ciasto na jesienne chłody!
100 g luźnego masła zmiksowałam z 3/4 szklanki cukru na puszystą masę. Do tego przesiałam 1 i 1/3 szklanki mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i budyń czekoladowy. Dodałam jajko i pół szklanki śmietany 18%. Wszytko zmiksowałam na gęstą, ciężką masę. Okrągłą foremkę o średnicy 26 cm wysmarowałam margaryną, oprószyłam bułką tartą i wylałam na to ciasto. Piekłam 33 minuty w 200 stopniach z termoobiegiem.
Czas na jabłka i orzechy.
1 kg szarej renety pokroiłam w kosteczkę, przełożyłam do rondelka, obsypałam 2 łyżkami cukru i dusiłam, aż jabłka były ciepłe i zaczęły się delikatnie rozpadać.
Czubatą garść orzechów włoskich posiekałam niezbyt drobno i wymieszałam z roztopionym masłem (100g), 2 łyżkami miodu i 100 g cukru.
Kiedy ciasto się podpiekło, wyłożyłam na nie równą warstwę jabłek, na nią warstwę orzechową i piekłam 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Sycylijski deser - rurki z serem riccotta, pistacjami i gorzką czekoladą. Prz...
Odsłon: 7768
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 275
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 138
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 155
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 81
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 329
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 275
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 138
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 155
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 81
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 329
Składniki
100 g luźnego masła zmiksowałam z 3/4 szklanki cukru na puszystą masę. Do tego przesiałam 1 i 1/3 szklanki mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i budyń czekoladowy. Dodałam jajko i pół szklanki śmietany 18%. Wszytko zmiksowałam na gęstą, ciężką masę. Okrągłą foremkę o średnicy 26 cm wysmarowałam margaryną, oprószyłam bułką tartą i wylałam na to ciasto. Piekłam 33 minuty w 200 stopniach z termoobiegiem.
Czas na jabłka i orzechy. 1 kg szarej renety pokroiłam w kosteczkę, przełożyłam do rondelka, obsypałam 2 łyżkami cukru i dusiłam, aż jabłka były ciepłe i zaczęły się delikatnie rozpadać. Czubatą garść orzechów włoskich posiekałam niezbyt drobno i wymieszałam z roztopionym masłem (100g), 2 łyżkami miodu i 100 g cukru.
Kiedy ciasto się podpiekło, wyłożyłam na nie równą warstwę jabłek, na nią warstwę orzechową i piekłam 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Przepisy Desery
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
Desery
Placek drożdżowy z rabarbarem
Sernik pieczony na jogurtach
Jest to dosyć ciekawy pomysł na ciasto, gdyż zamiast klasycznego białego sera...
Odsłon: 25
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 329