Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżynowa szarlotka"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 1 zł
Ciasto: Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładamy pozostałe ciasta i szybko zagniatamy. Na godzinę wstawiamy do lodówki, po czym wyklejamy ciastem dno natłuszczonej blaszki 24 x 36 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i delikatnie posypujemy kaszą. Na kaszę wykładamy konfiturę z jeżyn.
Kruszonka: Do miski wsypujemy mąkę, kokos i cukier trzcinowy. Dodajemy posiekany tłuszcz. Rozcieramy rękami tak długo, aż powstaną grudki.
Ciasto posypujemy kruszonką. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 190oC.
Wartość odżywcza 1 porcji 179 kcal Białko 2,5 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 33 gŹródło: Rewia