Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżynowe pucharki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj połowę ubitej na sztywno kremówki oraz likier migdałowy. Jeśli chcesz podać deser dzieciom, zastąp alkohol syropem malinowym.
Maliny przebierz. Rozłóż do czterech szklanych pucharków. Przygotuj wg przepisu jedno opakowanie galaretki malinowej, zalej owoce, odstaw do stężenia. Nałóż masę z serka mascarpone, ponownie odstaw pucharki do stężenia. Zalej drugą galaretką, wystudź.
Jeżyny przebierz. Włóż do rondelka, dodaj cukier kryształ i budyń (np. waniliowy) rozprowadzony w 100 ml wody. Gotuj 2 min, ostudź.
Zimny sos jeżynowo-budyniowy rozłóż do pucharków. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno. Posiekaj 1-2 łyżki orzeszków pistacjowych. Desery dekoruj kremówką i pistacjami.
czas ok. 60 min; porcja – 630 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety