Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie w przygotowaniu. Mocno jogurtowe
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 47
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 75
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka z cukrem ubijamy do uzyskania piany.
Dodać jogurt, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia, oraz aromat. Dokładnie wymieszać, aż powstanie gęsta piana
Teraz ubić białka i ostrożnie dodać do gotowej już masy. Ponownie dokładnie wymieszać.
Przelać masę do tortownicy 24 cm. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu udekorować cukrem pudrem